نگاهی به موسیقی

 

 اشاره ای به موسیقی ملل شرق

مصریها - مصریها از موسیقی بهره داشته اند و آلات موسیقی از قبیل چنگ و طنبور و نی ساده و مضاعف و بوق و سیتار و سنج و طبل دایره میان آنها مرسوم بوده . همچنین یک قسم ساز مضرابی شبیه به سه تار ایرانی داشته اند که دارای سه یا چهار سیم بوده و فرنگی ها آنرا اول نمونه گیتار میدانند . اختراع یک قسم ارگ را که دارای لوله های متعدد بوده نیز به مصریها نسبت میدهند از نقاشیهایی که روی ظروف قدیم مصر شده و آلات ضربی مختلفی که داشته اند چنین بر می اید که رقص نیز بین آنها مرسوم بوده است .

 

سومریها - بطوریکه از تاریخ بر می آید موسیقی در تشریفات و رسوم مذهبی سومریها اهمیت داشته ، در میان آثاری که از انها بدست امده یک قطعه نقش برجسته ایست که شامل دو قسمت است : در قسمت پایین سازی است شبیه به سیتار و چنگ که در قاعده ی آن جعبهای برای انتشار انعکاس صدا تعبیه شده و نوازنده ای ان را با دو دست مینوازد . در قسمت بالا هم چهار نفر موسیقی دان دیده میشود که یکی از آنها جامه ای بلند بر تن دارد و صفحه ای مدور در دست گرفته و در دست دیگر چیزی شبیه به چکش دارد . نفر دیگر مشغول دست زدن است و یکنفر هم آوازخوان میباشد و چنین به نظر می رسد که این اشخاص مامور اجرای قربانی هستند و این کار را با رسوم و تشریفات خاصی انجام می دهند .

 

عیلامیها – عیلامیها نیز موسیقی را هنگام بر پا کردن رسوم مذهبی بکار می برده اند . آلات موسیقی آنها یکی دو قسم چنگ و نی ساده و مضاعف و بعضی آلات ضربی بوده . از جمله سازی داشته اند شبیه به سنتور که بعدها کامل شده و سازهای کلاویه دار فرنگی را که کامل ترین آنها پیانو است از روی آن ساخته اند . از نقوش برجسته آثار عیلامی دو نمونه کامل از ارکستر آنها که یکی دسته نوازندگان و دیگری دسته سرایندگانست بدست آمده که در "بریتیش میوزیوم " است .

 

آسوریها – خداهای آسوری دوستدار موسیقی بوده و آسوریها به خاطر آنها در موقع عبادت و پرستش ارباب موسیقی مخصوص به کار می برده اند . آلات موسیقی آنها چنگ و سیتار و نی ساده و مضاعف و بوق و طنبور بوده . در آثاریکه از آسوریها بدست آمده نمونه های مختلف از نوازندگان آسوری دیده می شود و اغلب آنها به صورت تک نوازی است فقط در یکی از نقشها یک ارکستر چهار نفری بنظر می آید که دو نفر آنها سازی بین چنگ و سیتار است می نوازند و دو نفر دیگر آنان ساز ضربی می نوازند.

سایر ملل شرق – سایر ملل مشرق زمین که تاریخ آنها با تاریخ کشور ما بی رابطه نیست از قبیل فینیقی ها و یهودیها و اهالی فلسطین و سوریه نیز آلات موسیقی دیگری که با اختلافات جزئی شبیه به سازهای مذکور در فوق است داشته اند . مخصوصا اشارتی که در کتاب تورات شده معلوم می شود که موسیقی یهود اهمیت داشته چنانکه یکی از پیغمبران یهود به نام حضرت داود خود آوازی خوش داشته و عده ی زیادی سرایندگان و نوازندگان دور او بوده و زبور داود با الحان مخصوصی خوانده می شده همچنین اهالی آسیای صغیر مانند ساکنان لیدیه و فریکیه و درین ها از موسیقی یونانی اقتباس کرده بودند و چون این کشورها نیز به تصرف شاهان هخامنشی در آمد موسیقی آنها هم شاید در موسیقی ما بی اثر نبوده است .  


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : 29 / 1 / 1392برچسب:نگاهی به موسیقی,موسیقی,, | | نویسنده : عاشق |
  • فال انبیاء
  • قالب وبلاگ